Om oss

Vi tar fram goda utbildnings­miljöer för våra barn

Vi utvecklar, äger och förvaltar våra egna fastig­heter, där vi har spe­ciali­serat oss på att ta fram goda utbildnings­miljöer för våra barn. Sedan 2011 har vi hjälpt över 3 000 barn att få en riktigt bra utbildnings­miljö. Vårt mål är att minst 1 000 barn varje år ska få möj­lig­het att gå i en ny, modern och triv­sam skola eller för­skola.

Historiskt har vi på Turako ut­vecklat skol­fastigheter som senare för­värvats av andra fastighet­sbolag. Sedan några år tillbaka breddade vi vår strategi till att även äga och förvalta de projekt som vi utvecklar. På så sätt är vi numera en långsiktig ägare.

Turako AB är ett privatägt bolag och bildades 2009 av Magnus Widén. Idag är vi sju medarbetare med en bred och gedigen erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen.

Vår styrelse

Med lång och samlad erfarenhet från bank- och fastighetsbranschen

Sedan 2011 har vi hjälpt över 3 000 barn att få en riktigt bra utbildningsmiljö. 

Tillsammans gör vi det möjligt

Turako ska vara den ledande utvecklaren av moderna och hållbara skolfastigheter

Så lyder vår vision. För oss är det viktigt att det tas fram skolfastigheter som är hållbara och moderna. Och som har barnen i fokus. 

Vi har länge arbetat med att utveckla fastigheter för skola och förskola. Det är en självklarhet för oss att utforma fastigheter invändigt som utvändigt där barnen får vara i fokus. Vi arbetar nära kommuner och skolpersonal. 

Med våra projekt visar vi att det går att upphandla och skapa nya förskolor och skolor billigare än den genomsnittliga kostnad som många upphandlar för idag.

Att ha en bra skolmiljö är en viktig förutsättning för att skapa trygghet, glädje och framåtanda för våra barn – vår framtid. 

 

Turako i samhället

Vi stöttar ungdomar med drömmar

Turako vill bidra till samhället i form av förskolor och skolor. Det gör vi genom att utveckla fastigheter för utbildning men också genom att ge bidrag till välgörenhet. På så sätt kan vi bland annat rikta oss till de ungdomar som strävar efter att nå sina drömmar.

Välgörenhet istället för julklappar

Konkret innebär det att vi väljer välgörenhet i stället för julklappar till kunder och att vi gärna kombinerar vår marknadsföring med stöttning till ungdomar med ambition inom idrott eller kultur.

Bidrag till ungdomar med talang och hög ambition

Turakos kriterier för att stötta ungdomar är talang och hög ambition med sin utövning kombinerat med att sköta sina studier och uppträda föredömligt i alla sammanhang.

Från och med 2019 har Turako valt att stötta Michael Minasyan, som är en ung tenniskille.

Han är mycket talangfull och ambitiös som tennisspelare, duktig i skolan samt uppträder föredömligt både på och utanför banan.

Turakos stöd säkerställer att han kan fortsätta sin satsning på tennis i form av deltagande i tävlingar såväl i Sverige som Europa.

Stödet ges till Michaels klubb Danderyds TK som ser till att tävling och träning planeras på bästa sätt med hänsyn till hans behov och livet i övrigt där skolan är en viktig del.

Om oss i pressen

Här hittar du artiklar och nyheter från både oss och andra medier som uppmärksammar oss.

God Jul och Gott Nytt År!

God Jul och Gott Nytt År!

Vi ser tillbaka på ett intensivt och roligt år där vi har haft möjlighet att välkomna drygt 1 800 barn och elever till Svanen­märkta utbildnings­miljöer.

läs mer
Nu har ännu en skola Svanenmärkts!

Nu har ännu en skola Svanenmärkts!

Satsningen med miljöcertifierade skolor går helt i linje med Turakos ambition att skapa och utveckla långsiktigt hållbara och resurseffektiva skolmiljöer. Nu har Charlottendal Skola i Värmdö Svanenmärkts.

läs mer
Här öppnar Turako Svanenmärkta skolor

Här öppnar Turako Svanenmärkta skolor

I dagarna öppnar Turako skolor och för­skolor för över 1 600 elever i Stockholms­­området. Projekten, som utvecklats i nära samarbete med respektive kommun och hyresgäst, kommer samtliga att miljö­certifieras enligt Svanen.

läs mer