Om oss

Turako Styrelsen
Vår styrelse – Med lång och samlad erfarenhet från bank- och fastighetsbranschen

Om Turako AB

Vi utvecklar, äger och förvaltar våra egna fastig­heter, där vi har spe­ciali­serat oss på att ta fram goda utbildnings­miljöer för våra barn. Sedan 2011 har vi hjälpt över 6 500 barn att få en riktigt bra utbildnings­miljö. Vårt mål är att minst 1 000 barn varje år ska få möj­lig­het att gå i en ny, modern och triv­sam skola eller för­skola.

Historiskt har vi på Turako ut­vecklat skol­fastigheter som senare för­värvats av andra fastighet­sbolag. Sedan några år tillbaka breddade vi vår strategi till att även äga och förvalta de projekt som vi utvecklar. På så sätt är vi numera en långsiktig ägare.

Turako AB är ett privatägt bolag och bildades 2009 av Magnus Widén. Idag är vi sju medarbetare med en bred och gedigen erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen.

0 +
barn går i en skola byggd av Turako
0 +
genomförda projekt
0 mdkr
Marknadsvärde fastighet

Tillsammans gör vi det möjligt

Turako ska vara den ledande utvecklaren av moderna och hållbara skolfastigheter. Så lyder vår vision. För oss är det viktigt att det tas fram skolfastigheter som är hållbara och moderna. Och som har barnen i fokus.

Vi har länge arbetat med att utveckla fastigheter för skola och förskola. Det är en självklarhet för oss att utforma fastigheter invändigt som utvändigt där barnen får vara i fokus. Vi arbetar nära kommuner och skolpersonal.

Med våra projekt visar vi att det går att upphandla och skapa nya förskolor och skolor billigare än den genomsnittliga kostnad som många upphandlar för idag.

Att ha en bra skolmiljö är en viktig förutsättning för att skapa trygghet, glädje och framåtanda för våra barn – vår framtid.

Erfarenhet från 30-talet genomförda projekt

Turako har genom åren genomfört ett 30-tal projekt, alltifrån mindre förskolor till större skolenheter. Vi har genomfört projekt i södra och mellersta Sverige. Vi söker dock aktivt projekt i hela landet. Har du en spännande projektidé hör gärna av dig till oss.

Växjö

Härryda

Rättvik

Upplands Bro
Sigtuna
Huddinge
Ekerö
Norrtälje
Knivsta
Haninge
Österåker
Järfälla
Värmdö
Nacka
Stockholm

Har du några frågor eller funderingar?

Tveka inte att ta kontakt med oss.