Turako tecknar två nya hyresavtal med Jensen

Turako AB har kring årsskiftet tecknat två långa hyresavtal med Jensen Education för nyproduktion av skola respektive förskola.

Turakos projekt Bro Mälarstrand i Upplands Bro kommun, där Jensen öppnar förskola och skola i augusti 2021, är nu kompletterat med en andra etapp avseende skola och idrott med öppning i augusti 2022. Skolan byggs för cirka 360 elever i årskurserna 4-9 och kommer liksom etapp 1 att miljöcertifieras enligt Svanen.

Bild: Bro Mälarstrand, Upplands Bro (skola, årskurser 4 – 9), Street Monkey Architects

Premiär för Turako i västra Sverige blir det när en förskola i Härryda med Jensen öppnar i augusti 2022. Förskolan som ligger i området Landvetters-Backa blir ett välkommet tillskott till det expansiva området och kommer att inrymma cirka 115 barn.

Bild: Härryda Landvetters Backa (förskola), Street Monkey Architects

Vi är mycket glada att vi tillsammans med Jensen kan fullfölja intentionen med Bro Mälarstrand och säkerställa att det finns både förskola och grundskola upp till årskurs 9 redan 2022. Det känns också jättebra att vi kan bidra med en ny förskola till Landvetters-Backa där det både har byggts och kommer att byggas bostäder och där det inte finns någon förskola idag.

Ola Klinterhäll, VD på Turako 

Förskolan i Härryda kommun kommer att byggas i trä och miljöcertifieras enligt Svanen.

=> Press release (pdf)

Turako är en av Sveriges ledande privata utvecklare av skolfastigheter. Inberäknat pågående projekt kommer cirka 6 000 barn att gå i en modern skola eller förskola som utvecklats av Turako.

Dela inlägget
Se fler inlägg

Nu har ännu en skola Svanenmärkts!

Satsningen med miljöcertifierade skolor går helt i linje med Turakos ambition att skapa och utveckla långsiktigt hållbara och resurseffektiva skolmiljöer. Nu har Charlottendal Skola i Värmdö Svanenmärkts.